Наставља се циклус бесплатних обука за пољопривредна газдинства из региона Браничево-Подунавље - април 2019.

Наставља се циклус бесплатних обука за пољопривредна газдинства из региона Браничево-Подунавље

 

Saopstenje 3 Program obuka Projekat Ukusi Regiona 04 1

 

Пожаревац, 04. април 2019.

У оквиру регионалног пројекта “Укуси Региона – Промовисање пољопривредно-прехрамбених производа са додатом вредношћу за унапређење економских капацитета породичних газдинстава” који реализује Регионална развојна агенција “Браничево-Подунавље” у сарадњи са партнерима и сарадницима из Региона, наставља се реализација Програма обука за произвођаче пољопривредно-прехрамбених производа са додатом вредношћу у Региону Браничево-Подунавље.

 

Уз учешће преко 40 представника пољопривредних газдинстава, удружења произвођача и агро-бизниса из Региона,  током марта месеца су успешно одржане обуке на теме „Маркетинг и брендирање пољопривредно-прехрамбених производа са додатом вредношћу“, „Унапређење пољопривредно-прехрамбених производа из сектора прераде млека – производња аутохтоних врста сирева“ и „Сеоски туризам – прилика за веће приходе сеоских газдинстава“ и то у Великој Плани, Петровцу на Млави и Кучеву.

 

У сарадњи са Високом техничком школом струковних студија Пожаревац и Пољопривредном школом „Соња Маринковић“ Пожаревац, током следећих недеља биће организоване још 2 бесплатне обуке:

 

Обука на тему „Унапређење пољопривредно-прехрамбених производа из сектора прераде воћа и поврћа – производња ракије“, одржаће се у среду 10. априла, у Амфитеатру Високе техничке школе струковних студија у Пожаревцу (Немањина 2), са почетком у 10.00 часова. У оквиру стручног предавања др Предрага Вукосављевића, са Пољопривредног факултета Универзитета у Београду, биће речи о законској регулативи за производњу воћних ракија, одређивању садржаја алкохола, дестилацији, одлежавању и сазревању воћних ракија, а учесници ће такође имати прилику да добију практичне савете везане за унапређење својих производа. Обуке су намењене произвођачима ракија и онима који то тек желе да постану, а посебно онима који желе да професионализују своју производњу као регистроване дестилерије.   

 

Дводневна „Обука за почетнике у пословању (старт-уп)“ биће реализована у Пољопривредној школи „Соња Маринковић“ у Пожаревцу (Илије Бирчанина 70), и то 18. и 19. априла (четвртак и петак) у термину од 10.00 – 14.00 часова. Обуке ће реализовати акредитовани тренери Регионалне развојне агенције „Браничево-Подунавље“ Саша Дедеић и Милош Најчевић, а учесници ће бити у могућности да добију основне информације и знања, као и одговоре на практична питања везана за развој пословне идеје и пословно планирање, правне и финансијске аспекте оснивања и развоја пословања субјекта, маркетинг и продају, те управљање малим и средњим предузећима. Ова обука намењена је превасходно младима који имају жељу да започну властити бизнис у области пољопривреде и повезаним секторима.

 

Овим путем позивамо све заинтересоване учеснике да се пријаве најкасније 1 дан пре одржавања појединачне обуке, путем мејла или телефона Ивани Антонијевић на следеће контакте: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. , 012/510 824, 060/5 100 500. 

 

 

Након реализације Програма обука, заинтересовани учесници ће имати могућност стручне менторске подршке у даљим конкретним корацима на унапређењу или покретању своје производње/пословања, а у оквиру пројекта „Укуси Региона“ имаће прилику и да учествују у различитим активностима усмеренима на унапређење њиховог тржишног позиционирања и промоције, као и пословно повезивање унутар региона Браничево-Подунавље.

 

Иначе, Пројекат „Укуси Региона“ је дизајниран на основу Регионалне стратегије руралног развоја за регион Браничево-Подунавље 2016-2020 и настоји да допринесе унапређењу конкурентности сектора пољопривреде и бољој позиционираности пољопривредно-прехрамбених производа из Региона на тржишту, као и унапређењу диверсификације руралне привреде, кроз развој предузетништва и промоцију руралног туризма.

 

Пројекат се спроводи у периоду од 24. октобра 2018 до 24. јула 2019. године, а вредност пројекта износи 22.000$. Пројекат се реализује у оквиру ширег пројекта „Помоћ трговини – Подршка производним капацитетима сектора агро-индустрије у Србији“ који реализују Програм развоја Уједињених нација (УНДП) и Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде, уз финансијску подршку Руске федерације. Више информација о Пројекту и активностима, можете добити на Интернет странама Регионалне развојне агенције „Браничево-Подунавље“ www.rra-bp.rs

 

Saopstenje 3 Program obuka Projekat Ukusi Regiona 04 2